Friday, May 30, 2014

Is this Naked Basics or what!?

Hi there!

I think it's time to let you know I'm still alive winking. This time I don't have new polish for you, but something that I also wanted to share with you. 

Vrijeme je da Vam dam do znanja da sam još živa winking. Ovaj put neću Vam pokazati novi lak (ali se mogu pohvaliti da ima i takvih), već nešto što sam isto tako htjela podijeliti s Vama. 






This is NOT Urban Decay Naked Basics palette, but a copy you can found on BuyInCoins.com site. I don't have an original so I can't tell if this one looks exactly like the original, but judging by photos - it does. The palette came in a cardboard box, it's made of solid plastic, on touch is kinda velvety and looks like pretty decent and quality product. Inside is eyeshadow palette of six shades, each color contains 1.3 g of product. Only first shade has a discreet pearly finish, the rest of them are matte. I threw the packaging, so you can't see the ingredients list, shame on me sad.

Ovo NIJE Urban Decay Naked Basics paletica, već kopija koju možete naći na BuyInCoins.com stranici. Nemam originalnu verziju pa ne mogu reći izgledaju li sasvim isto, premda mi se po fotkama čini da jesu. Paletica je stigla u kartonskoj kutiji, napravljena je od čvrste plastike koja na dodir djeluje baršunasto i baš imate dojam da u ruci držite pristojan i kvalitetan proizvod. Unutra je paleta sjenila za oči u 6 nijansi, svaka sadrži 1.3 g proizvoda. Tek prvo sjenilo ima diskretan perlasti finish, no ostatak paletice je sasvim mat. Kartonsku kutijicu sam bacila, i tako Vam uskratila listu sastojaka, sramota, znam sad




As for pigmentation, I must say I was surprised with these photos. I just dipped my fingers in eyeshadow and left the prints on my hand, no base underneath. But to tell you honestly, I was happier with the results on my eyes. There the pigmentation wasn't so poor. The only objection about this palette goes for the the black shade, called 'crave'. That shade has the tendency to stick on my eyelid like glue, no matter how I tried blending it - it was mission impossible. After using it for a couple of times, trying to blend it with various brushes I have - I finally gave up. So, instead of having gorgeous naked palette, all I have is - disappointment. Luckily, I only paid it 2,86 $ winking. Lesson learned - next time no fake palettes for me. 
Have you had any similar experience lately?

Što se tiče pigmentacije, moram priznati da su mi ove fotke bile iznenađenje. Jagodice prstiju sam umočila u sjenila i potegla po ruci, bez baze ispod. No moram reći, da rezultat na očima nije bio ovako poražavajući, tamo je pigmentacija izgledala sasvim pristojno. Jedina, no vrlo bitna, zamjerka ide crnom sjenilu - nijansi 'crave'. To sjenilo se na mojim kapcima doslovno pretvori u ljepilo, i bez obzira koliko se trudila izblendati ga to mi jednostavno nije polazilo za rukom. Nakon par nošenja i tvrdoglavog pokušaja blendanja sa svim kistićima koje imam, na koncu sam i odustala. I tako, umjesto da sam završila s prekrasnom nude paleticom, ostala sam razočarana. Srećom, platila sam je tek 2,86 $ winking. Još jedna lekcija naučena - nema više falših paleta za mene. 
Jeste li i same imale kakvo slično iskustvo?

Thanks for stopping by, come and see me again, Žana 

35 comments:

  1. srećom pa nisi puno platila, sjenila se čine stvarno loša. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ta svjetlija i nisu tako strašna koliko to crno, nisam nikad naletjela na nešto što se ne da blendat :(

      Delete
  2. Ja reko pocastila si se Naked paletom. :] Al dobro, kao sto ti kazes nije neka steta jer je jeftina. Mozda mozes najtamniju senku da koristis nekom tankom cetkicom kao ajlajner. :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. joj da je prava naked-ica ovakva mislim da bih skočila s krova lol
      ma probat ću još koji put, samo nek se malo ohladim ;)

      Delete
  3. Jeftina je pa nema puno štete al bez obzira grozno je kad se razočaraš nekim proizvodom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da je bila skuplja bilo bi puno gore, ali i ovako sam tužna :(

      Delete
  4. Male pare pa nije bed, ali sa fejked paletama, je kao i sa svim ostalim kod kineza, ili je super ili ne valja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jep, znaju kinezi ići iz krajnosti u krajnost, šteta što je s ovom paleticom prevaga na lošijoj strani

      Delete
  5. Mene inače nije privlačila Naked Basics paleta, ali moja prijateljica ima kopiju Naked palete, koju je na ebay-u nešto sitno platila i ona kaže da joj je odlična :D nakea stoji na polici, kao lijep ukras :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. meni se na kraju ova paletica činila najzgodnijom od svih njih, jer preferiram mat sjenila od onih sjajnih... da, mogla bi poslužiti kao ukras, pametno zboriš :D

      Delete
  6. Stize mi kopija naked 3 sa ebaya pa me bas zanima kakva ce biti. Steta sto je ova losa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadam se da budeš barem koliko-toliko zadovoljna... u biti da u ovoj paletici nema crnog sjenila ocjenila bih je sasvim drugačije ;)

      Delete
  7. Srećom, cijena je vrlo niska, a i vjerujem da će ti koja od nijansi ipak poslužiti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. srećom je cijena bila takva kakva je ;)
      ma osim te nesretne crne ostatak se sasvim uredno nanosi i blenda :D

      Delete
  8. a dobro, bar nisi dala neku veliku lovu s obzirom na kvalitetu sjenila. steta, no skola za u buduće ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jep, barem neka utjeha... i istina živa da se svaka škola plaća :D

      Delete
  9. I ja sam ju mjerkala kao i ostale "naked" palete, ali sam na vrijeme odustala, odnosno zaključila sam da ću si kupiti original kad budem mogla, a do tad korisititi nešto drugo :D A i malo strah kupovat kopije :D.
    Na swatchu baš i ne izgleda dobro :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. znaš što sam ja zaključila - da ionako imam previše nude sjenila pa mogu i bez ove i bez originala ;)

      Delete
  10. Ma ja se ne usudim kupovat krivotvorine... Mislim, možda sam koji put i kupila nešto, a da ni ne znam! :D Ali srićom nisi je puno platila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. na par mjesta sam naletila na pristojne recenzije pa sam odlučila probati... no, svaka se škola plaća ;)

      Delete
  11. Nice colors:) i often use nudes:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too, i love colors but most of days i'm wearing nudes :D

      Delete
  12. Znaš onu : nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

    Ugl kupiš fejk paletica,kistova,sjenila nekvalitetnih,istina za sitne pare...al kad te pare zbrojiš vrlo brzo bi se skupilo za pravu Basic paletu.
    Ja nemam puno šminke,ali sve što imam je provjerene kvalitete.(vjerujem recenzijama haha)
    Umjesto da sam kao početnik kupovala sva živa sjenila i brinula se koje će biti pigmentirano,trusit se ,itd,fino skupljala,skupljala i kupila naked 2 i prezadovoljna.
    dolar po dolar na gluposti lako ode,a mogu se ciljano kupiti bolje stvari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pametno pametno, i mene je mama tako učila, ali eto... nakedice su mi ok, ali ova basics mi je ipak izgledala najprivlačnija ;)

      Delete
  13. Dobro je što je nisi puno platila, jer bi se sad jako živcirala. Već dugo slinim za Nakedicom, ali nadam se da će jedna biti u mom vlasništvu uskoro :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. o da, srećom je koštala toliko koliko je ;)
      možda se jednom i originalna nađe u mom vlasništvu, ali trenutno mi se čini da mi zbilja ne treba nova paleta :D

      Delete
  14. Ajoj, baš mi je žao. :/
    Ja sam isto planirala kupiti fake paletu,no nakon ovog posta se definitivno isplati štediti :)

    ReplyDelete
  15. Imam malo sminke, tako da ne znam ni sama kada cu uspeti da potrosim ovo sto imam. Inace, mnogo sam "dosadna" i non-stop vrtim iste boje: sivu, plavu i ljubicastu u raznim nijansama... to mi (po mom misljenju) dobro stoji, hahah! :-)
    Steta sto ti je na kraju utisak negativan, paletica izgleda fino; izbaci tu crnu boju da je ne gledas i polako polako iskoristi ove druge boje.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i kod mene se vrte uglavnom slične boje u više nijansi... ali nekako se raspametim kad vidim paletice, nemrem si pomagat ;)

      Delete
  16. There're also fake cosmetics in Ukraine, I'm trying to avoid them, but there were times when I got them as a gift

    ReplyDelete
  17. Ja je imam i moram priznati da se moja sasvim odlično blenda :)
    Mislim da to jako zavisi na kakvu naletiš...

    ReplyDelete
  18. koliko mi se cini po swatchevima originalna je puno pigmentiranija, za to bi definitivno stedila, ona mi je najzanimljivija od svih nejkedica

    ReplyDelete

Thank you for time spent with me, I appreciate every single comment :-)
But please refrain from spamming me with links.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...