Monday, May 5, 2014

April in box

Hi there!

Sorry girls, this post will be in Croatian only.

Premda smo već danima u svibnju, ipak ću Vam pokazati što je novog kod mene od prošlog mjeseca. Opet sam skupila poštenu količinu proizvoda, postala sam prava shoppingholičarka winking.


Ok, kutija je puna i prepuna, ali ovo je zbilja maaaaala kutija.



Da krenemo od stvarčica koje ćete naći isključivo u Lidl trgovinama. Ulovila sam akrilne bojice (jeeeeeej, presretna zbog toga jer su stare zbilja bile za otpad, zato sad imam više volje crtkati po noktićima),  set turpjica za nokte od kojih je jedna staklena, a ostale tri nisu niti turpije već bufferi. Vrijedi samo zbog ove staklene koja je odlična. Tu je i Cien SOS koncentrat za ruke, kojeg sam neko vrijeme očajnički tražila po njihovim trgovinama, čak je pukao i glas da je izbačen iz prodaje. E pa nije, a ja sam presretna što se opet vratio na police. Ovo je jedna od rijetkih krema za ruke koja kao takva može polučiti pozitivnu reakciju mojih kronično katastrofalnih ruku.


Prošli mjesec su u dm drogeriji imali akciju - za dva kupljena Dove proizvoda, dobijete gratis preslatki clutch by Envy room. Dove tuširalica i mazalica su se pridružile zalihama, a torbica je nakon dva dana neuspješnog prozračivanja na balkonu ipak završila u veš mašini... ne mogu niti opisati kako je ta stvar strašno zaudarala. Srećom, pranje je spasilo stvar i sad jedva čekam da još malo zatopli da je povedem u šetnju big grin.


Prilikom neke druge posjete istoj drogeriji, u mojoj se torbi našlo još par sitnica. Balea ulje za tuširanje sam po prvi put uzela, ne znam kako sam ga do sad preskakala. Uopće ne sumnjam da ću biti zadovoljna s njim, volim Baleine tuširalice. Corine de Farme micelarna je pala na akciji s popustom od nekih 25-30 %, ovu sam morala probati. Trenutno trošim L'oreal-ovu micelarnu, ali ova nova mi se čini bolja. Da Vam napravim usporedbu, ima zainteresiranih? Na istoj akciji sam ulovila i Biobazin blagi gel za osjetljivu kožu s cinkom i kamilicom. Jednom se umila s njim, tek da ga probam, i bila neugodno iznenađena kako mi je isušio i zategao kožu. Stvar je spasilo natapanje jojobinim uljem. Čini mi se da je zbog ovog cinka ovo ipak proizvod namjenjen koži s prištićima kojih kod mene ipak nema. Dat ću mu još koju šansu, ako se baš posvađamo lako ću ga udomiti winking. Ebelin odstranjivač laka za nokte je bez acetona, jer su takvi blaži prema mojim noktićima koje konstantno zlostavljam. Što da radim, nokti su mi još uvijek draži pokriveni nego goli. Čak je i Deborah lakić u nijansi 97 (pastelno lilasta, rekla bih) pao na akciji winking. Tu je još i essence magnet 'funky check' kojeg sam Vam već pokazala i pristojno ga ogadila, a koji nakon ove foto-seanse ide u koš za smeće (jer smeće zvuči bolje od otpatke). 


Imam i Kozmo u susjedstvu, i ma koliko se trudila, ne mogu ga baš uvijek zaobići. Dugo sam bila plavuša, pa se prebacila na ombre, koji je u zadnjem šišanju sasvim nestao s glave... htjela sam se malo posvijetiliti pa sam se prvo bacila na blajh kupku (uz pomoć Afrodita blanša i peroxida), a onda na bojanje. Sad kad sam se posvijetlila, jedini problem je što mi je žao što nisam išla na još svjetliju nijansu winking. Ah, mi žene! Garnier boje za kosu mi nisu loše, moja kosa izgleda moćno (barem dok nije ispeglana), ali je u biti osjetljiva, no ove boje mi nikad nisu napravile nered na glavi. Jedino što mi se ne sviđa je što sve njihove smeđe nijanse iz moje kose izvlače crveni pigment. Doduše, čini mi se da je problem u mojoj kosi jer mi se isto desilo i s bojama drugih brandova tongue


A onda Vam je taj nesretni Kozmo imao akciju na sjenila i rumenila sad. Sve meni u inat, znam ih! Stvarno sam se maksimalno kontrolirala, kupila sam si tek jedno rumenilo (mislim da mi postaju najnovija opsesija, avaj), i to Catrice 'Rose Royce' nijansu. Stvarno je pigmentirano, odlično se nanosi i blenda, a da se pritom ne trusi. Tu je i essence quattro paletica 'over the taupe' koja mi je uletjela u košaricu a da ja to nisam ni primjetila, čudom se čudim confused. Trudim se ne načeti ju jer zbilja imam sličnih nijansi na bacanje, ali eto, izgleda da mi je trebala baš i ova kombinacija. Ali zato mi je zbilja trebao Maybelline ColorTattoo u nijansi 'Infinite White' big grin. Ovo će biti odlična podloga za svjetlija i življa sjenila. A tik pored kase je i košarica sa essence lakićima, na akciji, narafski, iz koje sam zgrabila tek jednu bočicu - essence 'i'm backstage' iz Beauty Beats kolekcije. 'Ajde, s obzirom na popust i nisam previše ljuta na sebe, mogla sam upasti i u veću štetu winking.


Bipa-e sam se odličila počastiti kakvim mirisom, i to sasvim novim, barem meni. Odlučila sam se za Avril Lavigne 'Forbidden Rose' koji mi se na prvu svidio jer se otvara s kiselkastim notama. U opisu mu stoji da je tinejdžerski parfem, a ja sam tu negdje tongue. Kod mene sve ide naopako, u ranoj mladosti sam bila luda za mirisima tipa Dior-ov 'Poison' ili YSL 'Opium' koje danas više ne bih stavila na sebe jer su mi preteški... onda nisu bili, ali doduše, u tim sam godinama puno više živjela noću no danas winking. Danas mi dajte nešto voćno, kiselkasto i ja sam na sedmom nebu. Uglavnom, na prvu mi se svidio puno bolje nego na drugu, ima dana kad ga doslovno ne mogu podnijeti, mislim da će čekati zimu. S dolaskom toplijeg vremena izvlači se Elizabeth Arden i 'Green Tea', koji djeluje tako skromno i neprimjetno, ali Vas ugodno iznenadi sadržajem u bočici, jer je konačno ono unutra bitnije od onog izvana. Pih, trebala sam ovako razmišljati i kad sam birala ovaj miris. Uzela sam si i b.pretty olovku za usne na kojoj je samo brojčica 3, i crvene je boje. Uvijek govorim kako više volim sjajila no ruževe i kako većinom biram nudaste nijanse... e pa sad sam se zeželjela nečeg crvenog i da znate da mi super stoji big grin. S balzamom ispod sebe ova olovka će odlično poslužiti umjesto ruža. 


Trošili se i online, narafski. Nezaobilazni iHerb na kojem se snabdijevam svim i svačim, ovaj put dozom Vitex kapsula, za koje sam čula da povoljno utječu na hormonalni status s kojim sam ja u svađi već desetljeće i pol. Opet sam naručila neki prirodni dezić - Alvera, Aloe Herbal All Natural Roll On. Obećajem, još samo ovaj i gotova sam s isprobavanjem novih čuda. Miriše mi na neki osvježivač prostora ili cipela... nisam se još usudila staviti ga na sebe, ali ukoliko bude djelovao, sve mu opraštam. African Black Soap by Nubian Heritage sam uzela svom tinejdžeru, jer ga blogerice mahom hvale. Već je dugo na crnom sapunu od karite maslaca, by Out of Africa, koji mu prija, no valja probati i ovog. Naša prva zdrava, prirodna zubna pasta jeeeej - Toothpaste by Himalaya s nimom i narom. Lol, još ju nismo isprobali. Tu je i Biotin, koji pomaže mojim jadnim noktićima, vjerojatno i kosi jer u posljednjih par mjeseci kojih ga pijem (doduše, prije ovog je bio Solgarov, ali pretpostavljam da je to isti vrag) unatoč svom maltretiranju iste, doslovno mi dnevno ispadnu dvije dlake big grin. Da prije toga nije ispadala na pramenove, bilo bi super. Ni sama ne znam kako bi prošla narudžba s ove stranice bez još jednog Sierra Bees balzama za usne


Na stranici Jolse pronaći ćete solidan izbor Korejske kozmetike, čak i krpice i makete odnosno hobby program. Najbolja bb krema na svijetu i šire (barem što se mene tiče) je Missha M Perfect Cover, nova tubica big grin. Morala sam probati i Holika Holika Sand Nails lakić za nokte (no, budem ga probala, definitivno) #5 Snow Gray. Tu se našao i Etude House powder puff, koji sam kupila više radi kutijice nego onog što je u njoj. Ostatak su testeri, koje oni velikodušno šalju uz svaku narudžbu. Bila je tu i gel-kremica s puževom sluzi, ta je otišla mojoj mami koja se bori s rosaceom, čula sam preporuke za to čudo pa smo odlučile probati. Nakon nekih 15-ak dana sve što mama može reći je - da joj nije naškodila. Sasvim dovoljno, s obzirom da većinu krema više niti smije niti može staviti na lice. 


Evo i pošiljke s BuyInCoins.com-a, na kojem možete pronaći brdo stvari koje Vam ili trebaju ili ne, ali asortiman je doslovno - od igle do lokomotive. Naručila sam komplet od četiri mala kista, koja su premala za išta ozbiljno, no za oči prevelika... naći ćemo im već neku namjenu. Prljavi su, jer je fotkano prije nedjelje, a nedjelja je dan za pranje kistova. Kako ih imam više za istu namjenu, pranje jednom tjedno mi je sasvim dovoljno. Ispod njih je kosi kist koji mi je zakon, dajte mi kosi kist i svako sjenilo ću  nanijeti tako da izgleda kao olovka big grin. Ovaj je skroz ok, nije ni pretvrd ni premekan, a ni preuzak - baš je kakav treba biti. Spužvice ilitiga beauty blender-i, odnosno njegove kopije, baš i nisu nešto, pretvrde su i pregumaste, stari mi je još uvijek draži od ovih novih. Uzela sam i pak štapića display-a za lakove... još razmišljam trebam li ih uzeti za sve lakove i složiti u nekakvoj staklenci. Sister bi probala ljubičastu olovku-sjenilo, još je u kutijici, ako bude pažnje vrijedna možda je i vidite winking. Ali zato ću Vam nekom prilikom sigurno pokazati Naked Basics paleticu koja je kopija istoimene by Urban Decay. Na prvu mi je imala miris kojeg vjerojatno svi poznajete ako ste ikad ušli u koji China shop... jedan dan sam ju ostavila otvorenu i taj miris je izvjetrio. Sjenila ok izgledaju, i to je sve što ću za sada reći. Platila sam dodatna 2 $ za tracking broj (u zadnje vrijeme su me obićne pošiljke opet počele zaobilaziti), a pošiljka je stigla za 10 dana, što je super. 
To bi bilo to, skupilo se prilično toga... lakova najmanje. Možda ću ovaj mjesec trebati to nadoknadit' winking

Gdje ste Vi ostavljale novčeke protekli mjesec, što ste donijele doma? Ne stidite se, podijelite radost sa mnom. 

Do čitanja... Žana 

51 comments:

  1. Svasta si lijepog kupila :) ovaj Avril parfem me totalno vratio u srednju skolu, sjecam se da se neki prsten dobio s njim xD meni je odlican bio i ostao :D zanima me recenzija UD kopije!

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, i prsten je tu ;)
      napravit ću i to, fotke su već poslikane a paletica isprobana :D

      Delete
  2. Omg Avril Lavigne 'Forbidden Rose' <3 Znači, ipak ga nisu povukli iz prodaje? :D Jer u mojem dm-u i Mulleru ga nisam primijetila već jako dugo... Idem si odmah naručiti novu Misshu, inače budem opet zaboravila xD Btw za kolko je otprilike došla bb krema?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi oćeš koji špric ;)
      s ove stranice mi je stiglo za 8 dana, oduševljena brzinom :D

      Delete
  3. UUuu ima ode svašta. Ja isto uzela ove kistove s BIC nisu loši. :D Ja sam za usporednu recenziju micelarnih. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. primljeno na znanje, past će i post o micelarnima, odnosno o ove dvije koje imam ;)

      Delete
  4. Ne bih nikad rekla da Lidl ima staklene rašpice xD Super, puno si toga skupila i neke stvari i sama volim, kao npr. Sierra Bees balzam i azijske stvarčice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I još sam te zaboravila pitati jel Missha krema dobra za ljeto ili je malo preteška?

      Delete
    2. ma to je bila neka akcija, 4 u paketu a među njima staklena... i da znaš da je puno bolja od prethodne 3 koje sam imala :D
      ja ti imam sušu kožu i ne volim na licu heavy make up tako da je ljeti preskačem... ali ako ljeti imaš običaj stavit puder onda ti ni ona sigurno neće smetati ;)

      Delete
  5. joj, ja sam tako zaljubljena u ove Lidl akrilne boje, čak sam i tweetala da su dostupne. Uzela sam ove boje, i one predivne krede, ali vodene boje i slično sam izbjegavala, jer već imam puno takvih. Lidl je super za ovakve umjetničke potrepštine. ;) malo te osuđujem jer si kupila avril lavigne parfem, ali onda kad sam se sjetila da je meni dobrar katy perry parfem, pa sam te prestala osuđivati ;) ja se sjećam prije 10 godina mi je avril bila legendarna LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. nisam prije imala njihove akrilne, ali presretna sam što sam ih se dočepala jer su odlične, mislim da ću sad puno češće šarat po noktima ;)
      ništa drugo nisam gledala, stvarno se trudim kontrolirat ahahaha
      avril me s prvim albumom oduševila, sviđa mi se njen stil... doduše sad je baš i ne slušam, ali eto, kupih njen parfem ;)

      Delete
  6. WOW - some one have been shopping.... and a lot of goodies :)

    ReplyDelete
  7. Kazes ona staklena turpija iz lidla? morat cu bacit pogled, u uzaludnoj sam potrazi za nekom jeftinom tu kod nas, da probam prije nego se odlucim na kupnju neke skuplje :D (skrta baba)
    Napisi osvrt na vitamine nakon sto ih potrosis :)

    naked-faked ;) nema sto kinezi nemaju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ovaj ti je komplet bio na nekoj akciji, sasvim sam je slučajno ubrala... ona iz bipe mi nije bila loša, ali sam je razbila (zato jer ako sam u ičem dobra, onda je to razbijanje)... s ebay-a nemoj naručivat, ove jeftine su dobre za jedno turpijanje i onda se sasvim izližu :P
      ma da, ima kod kineza svašta, vidjela sam sve tri naked-ice... srećom me želja za posjedovanjem istih prošla ;)

      Delete
  8. uu sta trošiš! miris imamo isti,ostalo navedeno ne. slabo kupujem jedva da imam ono što mi treba

    ReplyDelete
    Replies
    1. a i ti šnjofaš avril ;)
      ma koliko se trudila apstinirat od shoppinga, ne ide i gotovo :(

      Delete
    2. ja nesmim apstinirat jer mi trebaju neke stvari a para nigdi :P

      Delete
  9. Moram primetiti da nisi kupovala mnogo lakova. Kontrolišeš se bolje od mene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. vidiš kako sam dobra ;)
      ma iskreno, kad ih vidim onako poredane na polici, nakon prvog poriva da ih sve potrpam u košaricu skužim da me nijedan ne privlači tako fatalno jer je sve već viđeno i vjerojatno imam nešto jaaaako slično... ali zato kad vidim kakav dobar swatch, vraćam se po njih :D

      Delete
  10. Bome si se ti dobro opskrbila.. Ja sam u onoj fazi kupovanja kada kupujem kada mi stvarno nešto zatreba.. Nekad se teško oduprijeti akcijama, al eto, ide mi.. :) Sretna jam a još sretniji moj novčanik.. :D I baš mi je žao što ti ovaj Biobazin gel ne odgovara, meni je presavršen.. Ja imam mješovitu kožu s pokojim prištom i odlično mi paše. Nekad mi se znalo desitit da me mrvicu isuši, al ništa strašno, namažem lice malo hidratantnijom kremicom i sve ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takva sam i ja bila do pred par mjeseci... a onda sam totalno poludila ;)
      je, pošteno mi isuši kožu, ali probat ću ga još koji put, kao što si rekla i sama, dobra kremica iza njega i dogovorit ćemo se ;)

      Delete
  11. Jao, kako smo ti mi lakoholicarke veste u tome da u tren oka smislimo neko opravdanje... Da, da, tvoja kutija je vrlo mala, samo se cini da ima puno stvari u njoj... Ma, koga u to pokusavas da ubedis? :-)
    Cekam da vidim sta ces sve raditi akrilnim bojama :-)
    Za turpijice ti toplo preporucujem Mont Bleu, pre par dana sam objavila i review na mom blogu, a do 11. maja imaju akciju 30% popusta na sve proizvode i turpijice su stvarno fenomenalne! :-)
    Svidja mi se sve i svasta od ovih proizvoda koji su zavrsili u tvojoj "maloj" aprilskoj kutijici, cekam da vidim lila i zeleni lakic... Jeste, premalo je bilo lakova u aprilu, sigurna sam da ce maj biti mnogo "bogatiji" :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akrilne bojice su već bile u akciji, zadnjih par manikura je napravljeno s njima :D
      s ovom turpijom sam turbo zadovoljna, za sad se držim nje... nadam se samo da neće poput ostalih završiti u komadićima :(
      ovaj mjesec imam posjete iz njemačke pa će stići barem koji p2 :D

      Delete
    2. Roba iz Nemacke je najdraza roba... samo prosli put si dobila malo lakova i mnogo cokolade... mada ni to nije lose, hihihi...! :-)
      Uglavnom, u maju sam ti "prizvala" bogat paketic koji ti je stigao od Avona, to je bas fin pocetak meseca! :-)

      Delete
  12. E baš san mislila uzet ovu Cien kremu i kažen sebi ne triba ti, pa jebemu!!!! Triba mi LOL
    Kakve su boje? :D Ja san danas bila i vidila cien lakove i šminku i nisan nista kupila....................................onesvistila san se na sekund, evo me. Znači priživila. LOL Moćan post, oću ovaj essence quattro, kremu i ove lakove šta si kupila i ništa više, ja san jednostavna LOL

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma treba ti, krema je fenomenalna :D
      akrilne bojice super, zadnjih par manikura je nacrtano s njima... ovih dana nisam ulazila u lidl pa nisam vidila dekorativu, bolje je tako ;)
      ma dobra si, to ti nije ništa ;)

      Delete
  13. jako puno lijepih stvari, super shopping :)
    najviše mi se dopada torbica koja se dobije uz Dove, Baleino ulje za tuširanje, Buy in coins kistovi .. :D

    ReplyDelete
  14. I meni je dobra ova dove torbica ali kada sam čula sve o tome koliko smrdi a baš i ne bih znala izabrati 2 dove proizvoda u DM-u... Onda bolje ne. Ali lijepa je ovako. :) Deborah lakić izgleda super, a skroz mi je jasno ovo u vezi proizvoda koji nekontrolirano ulijeću u košaricu, meni se to redovno događa haha. Tek kad mi ih trgovkinja počne slagati u vrećicu ja se osvijestim. :D Rumenilo je baš lijepo i slažem se da su mi Catrice rumenila odlična, pogotovo za tu cijenu. Sierra Bees sam također i ja uzela u pohodu na iHerb.
    Sve u svemu super stvarčica ti se nakupilo, uživaj u korištenju! :

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma kupanje je rješilo problem s mirisom, odnosno smradom ;)
      ah, znači i tebi se desi da svašta uleti u košaricu... da znaš da mi je odmah lakše, nisam jedina :D

      Delete
  15. koliko dobriiiiiiiih stvariii :DDD
    ja sam valjda jedina kojoj ova cien krema i nije baš nešto posebno :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ozbiljno... meni se čini ako odgovara mojim presuhim rukama da bi trebala svima ;)

      Delete
  16. uf, ovaj lila lakić je baš lijep :)
    probala sam green tea i jako mi se sviđa, ne volim ni ja prejake mirise :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. drago mi je da bar netko dijeli moj ukus u mirisima :D

      Delete
  17. Love the fragrance by avril lavinge

    Xx julia

    ReplyDelete
  18. Žana moja koje ljepote! I ja sa tim bojicama volim crtkati po noktima, nema bolje! I miris od Avril imam ih sve, ali taj mi je najdraži - potrošila sam ga skroz :(
    I buyincoins obožavam, stalno visim na njemu i stavljam u košaricu :)

    xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. o pa dobro bi se nas dvije složile - crtale bojicama dok šnjofamo avril i trošimo novce na buyincoins lol

      Delete
  19. Uf ludila! :D Ja san ovu "Dove" boršu zračila priko tjedan dana na balkonu i mogu ti reć da se provitrila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. je @Lenka, ovo ti je baš ludilo ;)
      zračila je ja i kad sam drugi dan vidila da to ne pali uvalila je u mašinu, ona preživila i izgubila miris i sad smo svi big happy family :D

      Delete
  20. Wow! Bome si se ti dobro obnovila! A sve mi se sviđa. Lidl u zadnje vrijeme stvarno ima super stvari. Njihove blazinice npr. su mi skroz dobre, a ovu kremu bih mogla probati. Sviđa mi se i ta Baleina tuširalica. Crni sapun zvuči primamljivo....i ta prirodna zubna pasta....ma sve...s kupnjom lakova vjerojatno apstiniraš s obzirom da ih nema baš :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. barem negdje moram štedjeti, a čini se da će to bit lakovi... znam, nije baš očekivan izbor, ali i čuda se dešavaju ;)

      Delete
  21. Ijuu kolko stvari :D Za Cien koncentrat sam čitala i htjela sam ga probati pa su krenule priče da ga više nema... Nikad ne znaš što imaju u zalihama.
    Dove tuširalicu sam imala. Jako mi je fina bila, čista uživancija! Dove mazalicu trošim. Pri kraju je. Kad je pala na trećinu boce bilo je teško vaditi ju pa sam ju morala iscijediti u praznu bočicu od Balea losiona na pumpicu i sad mi je ostao još barem dec tog mlijeka koji ne želi van. Morat ću prerezati bocu :D.
    Mrzim kad stave lakove na blagajnu. Uspješno prođeš pokraj njihovih stalaža i onda te dočekaju na blagajni koju ne možeš zaobići ako ne želiš da te sčepaju zbog krađe ;). Fejk bjuti blendere sam škicala. Nikako da ih naručim. Ne znam trebam li uopće :/. Štapići s noktima su mi na wl. Nikako da ih kupim. Potrošim novce na druge stvari :D. Koreanci su mi, naravno, napeti. Ova pomidor krema je jako popularna, koliko vidim. I što da više istaknem? Aha, iHerb neću ni komentirati. Ajmo ne ići i na tu stranicu, lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i sama sam mislila da je ta cien krema out, ali se opet pojavila na policama, i meni je baš drago :D
      mrzim kad se mlijeka, losioni ili šta već ne daju van :P
      kremicu sam probala, u testeru je količina za jedno mazanje ali zbilja mi se svidjela, baš ima teksturu meda s voćnim sokom ;)

      Delete
  22. Izvrsna kupnja :D Jedva čekam recenziju Corine de Farme micelarna

    ReplyDelete
    Replies
    1. malo sam se razbacala ;)
      nadam se da je uskoro uguram u raspored :D

      Delete
  23. Izgleda da cu morat prosetat do lidla :D iako pogotovo u zadnje vrijeme ne radim nista ekstra po noktima XD a kod tebe svega lijepog novoga, kod mene nista, jos uvijek no buy

    ReplyDelete
    Replies
    1. sram me reći, ali nemam volje crtati u zadnje vrijeme... ali bar su nokti nalakirani ;)

      Delete

Thank you for time spent with me, I appreciate every single comment :-)
But please refrain from spamming me with links.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...