Monday, May 16, 2016

essence 'wake up, spring!'

Bok cure!




essence tim me iznenadio s hrpom noviteta iz svoje ponude. Predstavljanje sam odlučila započeti s trenutno aktualnom kolekcijom 'wake up, spring!'
Kolekcija je obojana svježim, proljetnim bojama marelice, ružičaste, lila i mint. Pravi poziv na buđenje nakon duge zime!


Najbolje da krenem s onim najbitnijim - lakovima. U kolekciji su dvije garniture lakova. Ja sam udomila set 02 spring a-ling a-ling*. Setovi su u srebrnim kutijicama, u kojima uz bazni lak dobijete i dva tie & dye laka. Lakovi su u bočicama od 5 ml, s oblo rezanim širokim kistom. Na kutijicama imate pisane upute za upotrebu. 



A pronaći ćete i slikovne prijedloge za izgled Vaše nove manikure.



Bazni lak je sasvim pristojno pigmenitran, na noktima imam jedan sloj. Radi se o shimmerastoj srebrnoj boji, solidne formule i ugodnog vremena sušenja. 


Na bazu sam nanijela svjetliji lak, bez posebnih alata, jedan potez kistom, pa onda drugi nešto niži od njega.


Onda sam to isto ponovila i s drugim, tamnijim tie & dye lakom. Oba u dva sloja.




Na kraju to ovako izgleda. 
Ne mogu reći da sam oduševljena ovim setom. Srebrni lak je apsolutno iskoristiv i nosiv samostalno. Na donjoj fotki možete vidjeti kako izgledaju tie & dye lakovi iz seta, dva sloja. Formula ovih lakova mi se čini gumasta, premda se nanose bez problema, vrijeme sušenja baš i nije za pohvalu. 
Možda će biti privlačni curama koje ne smiju nositi lak u školu, s ovim bi se mogle prošvercati.


Imam još jedan prijedlog za manikuru s ovim lakićima.


Naravno, baza opet ide prva. Ovaj put lakiramo nokte jedan po jedan. Na još mokru bazu spustila sam trakicu oba tie & dye laka, jedan do drugog. 


Zatim sam s tanjim vrhom točkalice, odnosno jumbo nail designerom 'hello sunshine!'* iz iste kolekcije vijugavim uzorkom povezala sve tri boje.  Na koncu sve još prekrila nadlakom.



Ova mi se manikura sviđa više od prethodne. A Vama? 
Na moje vlastito iznenađenje lijevom rukom sam bila uuuužasno nespretna, premda se radi tek o slobodnom povlačenju linija. 


Evo i uzoraka tuša 'spring a-ling a-ling'* i 'bye-bye winter!' ruža u olovci*.
Tuš je u olovci, s mekanim vrhom. Fino je pigmentiran i nanosi se bez problema. Mislim da nitko ne bi trebao imati problema izvući ravnu crtu s ovim malim čudom. U krasnoj je mint boji, definitivno prikladnoj za proljetne i ljetne lookove. Na žalost, nije vodootporan i na mojim očima je nestao nakon nekih 4-5 sati. 

Zato mi je ruž u olovci bio ugodno iznenađenje. Kad ga otvorite osjeti se blag voćni miris, a tekstura mu je izuzetno ugodna. Na usnama ostavlja diskretnu boju i sjajnog je finiša. Definitivno preživljava kavicu s frendicama. Nakon što s usana nestane sjaj, usne ostanu obojane, što je mene ugodno iznenadilo. Ukoliko Vam ne smeta nedostatak sjaja, ruž je nosiv još par sati nakon kavice. 
Na donjim fotkama vidite kako izgleda na suncu, i pod umjetnim svjetlom. 






Dozvolite još par riječi o paletici 'spring it up!'*. Dolazi u čvrstoj plastičnoj kutiji s prozirnim poklopcem. Sastoji se od 5 svjetlucavih sjenila, sveukupno 6 grama, i spužvastog aplikatora, kojeg niti sam probala niti inače koristim ovakve aplikatore. No, pretpostavljam da bi u slučaju nužde mogao i poslužiti. Sjenila su blago ružičastih tonova, tek je posljednje nešto tamnije. Premda ne izgledaju baš nešto pigmentirana, pogledajte razmaz dolje, na mojim su kapcima izdržala čitav dan. Trajnost je zbilja za svaku pohvalu. Izbor boja u paletici mi se čini super za mlade cure koje tek ulaze u svijet makeupa, jer s ovako nježnim bojama teško je pretjerati. 


paleta 'spring it up!', gornja fotka na suncu, donja u hladu, razmaz prstom

Sve u svemu, essence je imao i boljih kolekcija. Lakovi me se uopće nisu dojmili, žao mi je što tuš nije vodootporan... ali su zato preslatka paletica i ruž svijetle točke kolekcije.
Kao što rekoh, izbor boja je super za mlađe cure, vjerujem da su i ovom prilikom one essenceu ciljana publika. 
Više informacija o proizvodima, kao i sastav istih, možete pronaći na essence službenoj stranici.

Jeste li već nešto probale iz ove kolekcije? Kakvi su Vaši dojmovi?

Stojte mi zdrave i lijepe... Žana 

*PR uzorci

16 comments:

  1. Nisam nista probala no paletica me jako zanima, kao i ona nova iz orjentalne kolekcije. Isto tako bi voljela probati i one iz Bloggers beauty secrets kolekcije

    ReplyDelete
    Replies
    1. slatka je paletica, za dnevni look nosiva ali meni se većina sjenila nekako poklopila s bojom tena... a ovih dana idem u potragu za blogerskom kolekcijom :D

      Delete
  2. I meni izgleda kao kolekcija za mlađe cure :). Srebrni lak izgleda dobro, ostali su baš čudni. Iako mi taj set izgleda kao ne baš uspješno izvedena ideja, pohvale za kreativnost. No, nije mi jasno zašto se prodaje nešto što baš i nije uspjelo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. to su tzv tint boje, koje odavno ima opi... ali nisu mi napete i gotovo ;)

      Delete
  3. They look a kind of tints, these polishes, especially the purple one! Lovely haul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. they are tints, but i don't like this kind of polish... if i'm wearing polish i want everyone to see it ;)

      Delete
  4. Interesting tints - I love the manicure :)

    ReplyDelete
  5. Svidja mi se srebrni lak, vrlo je cool! Ostali su stvarno lakovi sa kojima bi se mogle "prosvercovati" devojcice koje ne smeju nositi lakirane nokte u skolu... :-) Svidja mi se drugi manikir, nokat na palcu je savrseno ispao! :-) Od ostalih stvarcica svidja mi se ruz u olovci, vrlo fina boja! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, bitno da smo se nas dvije složile :D
      i oko ruža, i meni se baš sviđa :D

      Delete
  6. Kao da sam znala dok sam danas muljala po rukama lakice :) Sad odoh da ih kupim definitivno

    ReplyDelete
  7. tuš me sad zanima! obavezno moram probati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuš ima samo jednu manu - nije vodootporan, inače je skroz ok :D

      Delete
  8. Satta King
    Play Bazaar Jab bhi Dekhta hu Tumhe

    Lagta hai ye Din Naya hai

    Nigahein Tumko Dekhna Chahti hai

    Mere Dilko ye kya hua hai

    ReplyDelete

Thank you for time spent with me, I appreciate every single comment :-)
But please refrain from spamming me with links.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...