Sunday, September 29, 2013

Matching Manicure Sunday #3 - Ruffian

Hi there!



Maybe you've guessed, this week the theme is a ruffian manicure. I thought these two colors would look nice together... and they do. Both polishes are from Gabrini: yellow is 'summer edition' M103, and blue 'summer collection' C06. 
Take a look at other girls manicure too, I'm just leaving in that direction.
Možda ste pogodile, ovotjedna tema je ruffian manikura. Meni se učinilo da se ove dvije boje ljube i da će dobro izgledati zajedno... i bila sam u pravu. Oba laka su Gabrinijeva: žuti 'summer edition' M103, a plavac 'summer collection' C06.
Pogledajte što su i druge cure napravile, i sama sam upravo krenula u tom pravcu.


Thanks for stopping by, Žana 

Wednesday, September 25, 2013

Princess of China

Hi there!

I bet some of Chinese princesses looked like this winking.
Kladim se da je bar koja kineska princeza izgledala ovako winking.





I'm mesmerized by the look of these water decals... I think they're the prettiest I have ever wear. I could put them on all my nails, but it seemed like these girls deserve more attention, this way  you get to see them better. 
They came in a plastic bag, 15 of them...
Očarana sam izgledom ovih naljepnica... mislim da su najljepše koje sam ikad imala. Mogla sam ih staviti na sve nokte, ali mi se činilo da ove cure zaslužuju malo više pažnje i da su ovako uočljivije. 
Stigle su u plastičnom omotu, njih 15...


... and with instructions.
... zajedno s uputama.


I followed the instructions, except the last one, you really don't need a blow dryer. I got these water decals at Born Pretty Store, and you can found them here, for 2.86 $. When they coming from China, why not looking traditional Chinese winking. Other then traditional, they look so delicate... and kinda royally, at least to me, that's why I tried to add some more glamour to this manicure. The polishes that helped me create this magic are essence 'that's what i mint!' and China Glaze 'something sweet' and 'i'm not lion'. 
If you're as mesmerized as me, and wanna have these beauties on your nails too, please use my X10X31 code for 10% off. Born Pretty Store really did a great job with these particular design of water decals, they're brilliant... I bet you can't resist them too.
Slijedila sam upute, sve osim posljednje, zbilja vam ne treba sušilo za kosu. Naljepnice su s Born Pretty Store stranice, a možete ih naći ovdje, za svega 2.68 $. Kad već dolaze iz Kine, zašto ne bi i izgledale Kineski winking. Osim tradicionalno, meni izgledaju prenježne... čak i kraljevski, zato sam se potrudila dodati malo više glamura ovoj manikuri. Lakovi koji su mi pritom pomogli su: essence 'that's what i mint!' i China Glaze 'something sweet' i 'i'm not lion'. 
Ukoliko ste i Vi očarane poput mene, i htjele bi ove ljepotice i na svojim noktima, molim Vas da iskoristite X01X31 kod za 10% popusta. Born Pretty Store je s ovim naljepnicama napravio odličan posao, zbilja su posebne... kladim se da ni Vi nećete odoljeti.

Thanks for stopping by, Žana

p.s. these products were send to me for a review
p.s. proizvodi ustupljeni na recenziju

Tuesday, September 24, 2013

Juliana Nails

Hi there!

Sorry girls, this post is in Croatian only.

Danas mi je lakše misliti na hrvatskom no na engleskom, pa ovaj post ide jednojezično. Pred neko vrijeme, obratili su mi se iz tvrtke 'Juliana Nails' s ponudom da recenziram par njihovih proizvoda. A ja, naravno, pristala. Evo što oni kažu o sebi:


Brend Juliana Nails osmišljen je 2003.godine u jednoj Švicarskoj tvrtci. Razvijena je cjelokupna serija lakova kao i akrila za umjetne nokte. U početku prodaja je bila ograničena isključivo na Austriju, a nakon 9 mjeseci proširila je na Njemačku.

1.srpnja, 2005. godine njemačka tvrtka Heidemarie Heine trade preuzima prodaju brenda od Austrije i Švicarske i uspješno obavlja taj posao sve do danas. Sveukupan program ponude Juliana Nails danas sadrži otprilike 1300 proizvoda za ekstenziju umjetnih noktiju sa svim dodacima. Neprestano se trudimo upotpuniti naš program ponude prema zahtjevima kupaca. Tvrtka Juliana Nails započela je sa plasmanom u slijedećim zemljama u kojima ima i svoje podružnice: Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Rumunjskoj.

U budućnosti planiramo prodaju proširiti i u Skandinaviji, Ukrajini, Baltičkim zemljama i Rusiji. Osim toga, namjeravamo otvoriti prodavaonice u Münchenu i Beču.


U paketiću je stigao nadlak, ulje za kožicu, odnosno zanoktice, turpija za nokte i turpija za poliranje, upravo ono što svaka lakoholičarka treba. Rekla bih čak - paket za osnovnu njegu.


Najčešće sam koristila turpije, gotovo pri svakom lakiranju nokte redim i ravnam. Nisam sigurna koji je grit ova u mene, rekla bih srednji, ali svoj posao izvrsno odrađuje, pa je otkako ju imam i jedina u upotrebi. Ni nakon svakodnevne upotrebe nema znakova habanja na njoj i što se mene tiče, ova turpija zaslužuje čistu peticu. Profesionalnu turpiju za nokte nađete ovdje
S druge strane, polirka, odnosno Magic Shiner turpija je već pomalo istrošena, naročito finiji sloj za sjaj. Ne znam kakva su Vaša iskustva s polirkama, ali meni obićno kratko traju... ova se čak i dobro drži. Evo i linka: Magic Shiner turpija.
Uljem za kožicu sam oduševljena, ima predivan miris vanilije, srećom ne prenapadan. Zanoktice uredno nahrani i takve ostaju i do par sati, naravno, ukoliko ih u međuvremenu ne močite ili izlažete ekstremnim uvjetima. U bočici je 11 ml proizvoda. U ponudi imaju i druge mirise, evo ih tu.
Tu je i DIAMOND top coat... koji me, da budem iskrena, baš i nije oduševio. Laku da krasan sjaj i kad se osuši dobro izgleda... ali nadlake uvijek uspoređujem s essence btgn brzosušećim nadlakom pa shodno tome - ovome nedostaje brzina. Ako Vam ne smeta čekati 15 minuta da Vam se lak osuši, onda se možete odlučiti i za ovaj nadlak, jer će manikuri dati krasan sjaj i produljiti joj trajanje bar za dan-dva. Ja ipak preferiram brosušeće. I takve Juliana Nails ima u svojoj ponudi, ali do mene nisu stigli, a ovog možete vidjeti ovdje. 
Nego, da ne davim s pričom, evo par fotki, čisto za usporedbu.



Moji nokti, jadni i goli a zanoktice vape za kakvom tekućinom sad.



Na zanoktice sam nanijela ulje za kožicu, a nokte ispolirala s Magic Shiner-om. Mislim da je razlika više nego očita. Nokti se već nakon par poteza sjaje kao da je na njih nanešen kakav premaz, a kožica oko noktiju izgleda puuuno bolje. 

Bez obzira odlučili se za Juliana Nails ili neki drugi brand, ove artikle bi svakako trebali imati doma, pa makar i ne upotrebljavate lak za nokte... jer, njegovane ruke i uredni nokti govore sami za sebe.

Na Juliana Nails stranici ćete pronaći još brdo zanimljivih stvarčica, od pribora za njegu noktiju, preko lakova, stvari potrebnih za izradu umjetnih noktiju, a možete se i okušati u isprobavanju njihovih nail art tutorijala
Što mislite, hoće li se njihovi proizvodi naći i u Vašem domu?

Zahvaljujem na posjeti, Žana 

p.s. proizvodi dobiveni u svrhu recenzije

Sunday, September 22, 2013

Matching Manicure Sunday #2 - Autumn In My Street

Hi there!

Another Sunday, another Matching Manicure for Balkan bloggers big grin. This week the theme is: 'autumn in my street'. 
Evo nam još jedne nedjelje i još jedne Matching Manicure za balkanske blogerice big grin. Ovaj tjedan tema je: 'jesen u mom sokaku'.




I had something completely different in my mind... those sponging looked better, and my leafs were awesome winking. Instead, I stuck with this. 
I started with three coats of Catrice 'Innocent Toxin', then sponged with Color Club 'charity ball', Chanel 'shanghai red' and BK #42. At the end I draw these wanna be leafs with my CD marker winking, sealed everything with the best topcoat in the world - Essence 'better than gel nails' fast dry. Like I said, it looked better in my head. Autumn or not, I wanna wear my pastels, I'm not ready for gloomy colors! Or is it that I just don't feel comfortable with this combo!?
How about you?
U mojoj glavi je sve ovo izgledalo puno bolje... spužvanje je izgledalo bolje, a lišće bilo savršeno winking. Ujesto toga, zaglavila sam s ovim. 
Počela sam s tri sloja Catrice 'Innocent Toxin', onda spužvala s Color Club 'charity ball', Chanel 'shanghai red' i BK #42. Na kraju sam nacrtala kao lišće, i to s CD markerom winking, i zaštitila sve s najboljim nadlakom na svijetu - Essence 'better than gel nails' fast dry. Kao što rekoh, u glavi mi je ovo izgledalo bolje. Jesen ili ne, baš me briga, meni se još uvijek nose pastelne bojice, nisam spremna za sumornije nijanse! Ili mi jednostavno ova kombinacija nije legla!?
A vama?

Thanks for stopping by, Žana    

Friday, September 20, 2013

Glitter gradient

Hi there!

New manicure ahead, but be warned, it's blinding big grin.
Nova manikura na vidiku, ali čuvajte se, totalni je bling-bling big grin.






I started with two coats of Essence 'can't cheat on me', then I added one by one, these three glitter polishes. The darkest is blue glitter in jelly blue base, the second is blue glitter in sheer base, and the last one is silver glitter, also in sheer base. My camera didn't behave this time, I just couldn't capture all shining and sparkling on my nails, this manicure is almost too hard to look at it batting eyelashes.
I got these glitter gorgeousness from Born Pretty Store. The darkest shade is in a bottle of 10 ml, the rest of them is 5 ml. These polishes are Toluene and Formaldehyde free. Inside is striping brush which makes them great for nail art. I'm sure you'll see them on my nails few more times.
They do smell a bit. As for drying time, they could be drying faster but with speed dry topcoat you can easily solve that problem. And they really look spectacular!  
You can found them here, they come in set, for 6.58 $. While buying, please use my X10X31 code for 10% discount. 
Hope you like this manicure, I surely do... every girl need some sparkle in its life big grin.
Počela sam s dva sloja Essence 'can't cheat on me', a onda dodavala jedan po jedan, ova tri glittera. Najtamniji sadrži plavi glitter u plavoj jelly bazi, drugi se sastoji od nešto svjetlijeg glittera u prozirnoj bazi, a treći je srebrni glitter, također u prozirnoj bazi. Moj aparat nije mogao uhvatiti svo blještavilo ove manikure, gotovo da je teško iti gledati je batting eyelashes.
Blještavi lakići su stigli od Born Pretty Store-a. Najtamniji je u bočici od 10 ml, ostala dva u bočicama od 5 ml. Lakovi su bez Toluena i Formaldehida. Unutra je striping četkica, što je super za nail art. Sigurno ih budete vidjeli još koji put na mojim noktima.
Imaju nešto jači miris. Što se sušenja tiče, mogli bi se sušiti i brže, ali taj problem vrlo lako riješi bilo kakav brzosušeći nadlak. A izgledaju zbilja spektakularno!
Naći ćete ih ovdje, sva tri dolaze u jednom setu, za 6.58 $. I dok kupujete, obavezno se sjetite koda X10X31 s kojim dobijete 10 % popusta.
Nadam se da vam se manikura sviđa, meni da... ma svaka cura treba malo glittera u životu big grin.

Thanks for stopping by, Žana 

p.s. these glitter polishes were sent to me for a review 
p.s. glitter lakići ustupljeni u svrhu recenzije 

Wednesday, September 18, 2013

Avokado Shea Eko Krem

Hi there!

Sorry girls, this post is in Croatian only.

Evo konačno jedan post isključivo na hrvatskom jeziku. 
Danas vam želim reći par riječi o proizvodu kojeg sam koristila proteklih par mjeseci i kojim sam bila oduševljena. Riječ je o Avokado Shea Eko Krem ili Avokadilici by EkozmetikaReciklozmetika.
Iza ovog branda stoji preljubazna Dora, koja će vam uvijek rado odgovoriti na sve vaše pitalice i eventualne nedoumice. Njena kozmetika je 100% prirodna, bez konzervansa i ikakvih škodljivih stvarčica. Obavezno svratite na njenu stranicu i pogledajte što sve nudi.
Dora o svojoj kremici kaže:
'Avokado krema je hidratantna krema za lice od avokadovog ulja, suncokretovog ulja i shea maslaca, idealna za sve tipove kože: stara, mlada, opuštena, masna, suha, baš ono univerzalna krema, avokado je ključan jer je pun vitamina i prodire u najdublje slojeve derme i ondje regenerira i oživljuje stanice kože. Et.ulja u ovoj kremi su sjeme mrkve (obnavlja stanice kože), širokolisna lavanda - carica kozmetike, eukaliptus dives, rimska kamilica- protuupalno izuzetno nježno super et.ulje.'
A ja ću reći ovo:
Avokadilicu sam osvojila na darivanju kod Chloee i kod mene je došla negdje krajem 6-og mjeseca. Kako nema konzervansa, rok trajanja joj je svega 2 mjeseca i nužno je čuvati ju u hladnjaku. Ali ne bih rekla da je to mana... vidjet ćete zašto. No prije svega, pogledajte kremicu.




Pakirana je u staklenoj teglici, meni djeluje kao minijaturna verzija teglice za marmeladu i baš mi se sviđa. Krema je blijedo žućkaste boje, prekrasnog blagog mirisa kamilice. Ćim sam ju prvi put otvorila zamirisala mi je na djetinjstvo i na moju baku, koja je vječito negdje na ormarima sušila kamilicu. Inaće imam suhu i osjetljivu kožu na obrazima, s vječito masnim nosom, a ljeti zbog prekomjernog znojenja na licu jednostavno ne trpim kreme na istom. Zato sam Avokadilicu koristila kao noćnu kremu. Ne mogu vam opisati kako je dobar osjećaj kad na lice stavite kremu koja je stigla iz hladnjaka, ma božanstveno! Osim toga oduševila me i tekstura kreme - vrlo lako se razmazuje, a na licu ne ostavlja masan trag već vam je koža nakon toga matirana. Još jedan veeeeliki plus! Ne volim kad mi se lice sjaji i gotovo! Primjetila sam još jednu stvar - nakon što koža upije ovu kremicu, a to se mjeri doslovno sekundama, čini mi se da su mi i proširene pore manje izražene... možda je to subjektivan doživljaj, ne sjećam jesu li druge korisnice to spominjale ali meni zbilja tako djeluje. Ukoliko se koristi svakodnevno taman se potroši za nekih 60-ak dana koliko joj je rok trajanja. Meni se zna desiti da preskočim koje mazanje kremicom, linčina. Iako je rok trajanja 'istekao' na svojoj kremici nisam primjetila znakove kvarenja, doduše ima je tek još za mazanje-dva. Obavezno ću je probati i sad kad je zahladilo, zanima me kako će se sad ponašati na koži koja s hladnijim danima ipak treba malo više njege. 
Još vas jednom pozivam da posjetite Dorinu stranicu i razmislite o alternativama za sve umjetne tvorevine kojima tretirate svoju kožu. 

Do čitanja, idući put najvjerojatnije s nekom manikurom... čuvajte se!

Žana 

Sunday, September 15, 2013

Matching Manicure Sunday - Blue & White

Hi there!

Sweet Dženana from My Happy Nails blog came to idea to organize Matching Manicure Sunday for all Balkan Beauty Bloggers, this time theme is: blue and white. Here is my contribution: 
Preslatka Dženana s bloga My Happy Nails došla je na ideju da organizira Matching Manicure Sunday za sve balkanske blogerice, odnosno dan kad bi sve trebale nositi manikure na zadanu temu. Meni je ideja super, ovu nedjelju tema je: plava i bijela. Evo i mog doprinosa plavoj blogosferi:



I decided for dripping manicure, using China Glaze 'snow' and Rapsodi #33. At the end I just had to add some sparkle, so I add BK #13 on top of blue Rapsodi. 
Me happy with it, how about you?
Odlučih se za 'kapajuću' manikuru, a koristila sam China Glaze 'snow' i Raspodi #33. Na kraju sam trebala još malo začina, pa sam dodala i glitterasti BK #13 preko plavog Rapsodija.
Meni se sviđa, a vama?

Thanks for stopping by, Žana 

Friday, September 13, 2013

Essence news - Autumn 2013, Part 2

Hi there!

Here's an update for all nail art addicts out there. In Croatia these products can be found in dm drugstores.
Evo i update-a za nail art ovisnike. U Hrvatskoj ovi se proizvodi mogu naći u dm drogerijama. 

essence nail art GLOW in the night topcoat, NEW, MPC 15,90
18 fly firefly fly 
essence nail art cracking topcoat, MPC 15,90
09 crack me true red
essence nail art special effect topper, MPC 15,90
17 only purple matters 
essence nail art magnetics nail polish, MPC 17,90
12 majestic green
essence nail art freestyle & tip painter, MPC 13,90

14 glitter crush
essence nail tattoo pen, NEW, MPC 17,90


essence nail art effect nails, NEW, MPC 17,90

01 i'm so dreamy

02 miss blue eyes

03 it rains money

04 tonight at midnight

05 miss champagne

06 i'm velvety

07 candy buffet 

08 i'm so glamour
essence nail art paper print manicure transfer solution, NEW, MPC 15,90
essence paper print manicure, NEW, MPC 11,90
01 get the news

02 my wild side

03 love letters 

04 live laugh love
essence nail art stickers, MPC 11,90

07 it's cute 

08 you rock!

09 just magic

essence french glam tip stickers, NEW, MPC 11,90


essence studio nails hardening nail base, NEW, MPC 15,90


essence studio nails express nail peeling pen, NEW, MPC 22,90


essence studio nails express nail oil pen, NEW, MPC 22,90


essence studio nails pocket file set, NEW, MPC 13,90

02 love

01 oh joy 

essence studio nails sweet mini file, NEW, MPC 8,90
02 pink

01 yellow 

03 red

essence tip painter, MPC 13,90

02 natural white

essence french manicure brush, NEW, MPC 13,90


essence sun club all-in-one bronzing highlighter powder, NEW, MPC 31,90

01 sun light
02 sun glow 

essence pure skin anti-spot compact powder, MPC 26,90

04 natural

That's all folks, this time I'm mean it! Choose wisely and enjoy your new goodies!
I to je sve, ali ovaj put stvarno je tako! Mudro izaberite i uživajte u svojim novim stvarčicama!

Thanks for stopping by, Žana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...